بندکشی سنگ نمای ساختمان

هر آنچه که لازم است از بندکشی نما  با طناب و بدون داربست بدانید

 

انجام بندکشی نماهای سنگی اری و سیمانی به روش راپل که هم برای شما ارزان میباشد و هم در وقت شما صرفه جویی میکند.

اگر نمای سنگ و اجر و سیمان دارید که ترک روی ان به وجود امده یا بندکشی انها از بین رفته میتوانید با جهان فرود تماس بگیرید و خرابی نمای خود را بندکشی کنید.

بندکشی نما یکی از آخرین مراحل بنایی در ساختمان ها می باشد، این عملیات به دلیل روکار بودن آن بسیار حائز اهمیت است و باید مراقب بود که به نمای ساختمان و زیبایی آن خدشه ای وارد نشود، به همین دلیل این کار را باید به افراد متبحر سپرد تا از کیفیت آن مطمئن باشیم، ما در این مقاله به بررسی بندکشی ساختمان می پردازیم.

کار ساختمان سازی از کارهای عمومی اما بسیار سخت و دارای ریزه کاری می باشد که نیاز به افراد متبحر دارد تا هم زیبایی ساختمان افزایش یابد و هم مصالح آن استحکام لازم را داشته باشد و طی مدت کوتاهی با هر لرزش، ریزش برف و باران و ضربه ای اجزای آن به پایین سقوط نکند.

 

 

 

درزگیری سنگ نمای ساختمان با راپل
درزگیری سنگ نمای ساختمان با راپل

 

مطلب پیشنهادی ما         پیچ و رولپلاک سنگ نما

اهمیت بندکشی نما در تهران و کرج

بندکشی نما نیز یکی از این عملیات ریزه کاری ساختمان سازی است که خیلی دیده نمی شود اما در استحکام و زیبایی نمای ساختمان ها بسیار موثر می باشد.

بندکشی نما از کارهایی است که هم در ساختمان های نوساز به عنوان آخرین کار انجام می شود و هم عملیاتی است که به ساختمان های قدیمی جلوه، زیبایی دوباره و گاهی مقاومت و استحکام بیشتری می بخشد تا نیاز به تعمیرات اساسی نداشته باشند.

بندکشی نمای ساختمان باید در یک آب و هوای معتدل و زمان مناسب خود انجام شود و طوری صورت گیرد که در درزها شیب مناسبی ایجاد کند و در زمان بارش برف، باران و نفوذ رطوبت برای مدت زیادی آب را در خود نگه ندارد و مانع نفوذ آن به میان دیوارها گردد و بدین ترتیب به دیوارهای داخلی ساختمان و نمای آن آسیبی وارد نشود.

بندکشی نما چیست؟

بندکشی نما عملیاتی روکار است که باید توسط افراد کاربلد و مواد و ترکیبات بسیار مناسبی در نمای ساختمان ها انجام شود، این عملیات از نفوذ آب، رطوبت و هوا به میان دیوارها و مصالح ساختمانی که برای نمای ساختمان استفاده شده است جلوگیری می کند.

این عملیات از بیرونی ترین عملیات نمای ساختمان ها می باشد به همین دلیل باید خیلی تمیز و حرفه ای صورت گیرد تا به زیبایی نمای ساختمان آسیبی وارد نکند و به آن ظاهر زیباتری ببخشد.

برای این کار باید ابتدا مقدماتی را بر روی نمای ساختمان انجام داد، قبل از اقدام به تهیه ملات و بندکشی باید ابتدا عملیات زیرسازی نما را انجام داد به طوری که باید فواصل بین آجرها و سنگ های نماهای سنگی و آجری را به خوبی خالی کرد و آنها را مرطوب کرد تا خاصیت چسبندگی ملات بندکشی در آنها اضافه شود.

البته قابل ذکر است که عمق این شیارها باید در نماهای سنگی مقداری از نماهای آجری بیشتر باشد تا ملات به خوبی در آن جای گیرد و ریزش نکند.

انواع روش های بندکشی نما

بندکشی نما دارای مدل ها و انواع مختلفی از شکل ها و طرح ها از قبیل بندکشی محدب، بندکشی برجسته، بندکشی شیب دار، بندکشی صاف، بندکشی گود، بندکشی شیاردار و بندکشی لبه دار می باشد که انتخاب نوع آن بستگی به نوع ساختمان و مصالح به کار رفته در آن دارد به همین دلیل بندکشی ساختمان را باید به فرد متبحر و با تجربه سپرد.

بندکشی محدب یکی از انواع روش های بندکشی می باشد که بر زیبایی نما تاثیر زیادی دارد و ظاهر نما را مجلل می کند.

در این نوع بندکشی نما فرد معمار ساختمان ابتدا درزها و شکاف ها را با ملات پر می کند و سپس با وسیله خاصی از ابزارهای ساختمان سازی یک شکل نیم دایره به آن ملات می دهد، این نوع بندکشی برای درزهای عمودی مناسب تر می باشد و زیبایی بیشتری نیز دارد.

بندکشی برجسته نیز یکی دیگر از انواع روش های بندکشی عمومی است که معمار ساختمان ابتدا در آن درزها را با ملات پر می کند و سپس مرکز بندکشی را با مقداری آهک به سمت بیرون پر می کند که البته این برجستگی زیاد دوام ندارد و فقط به نما زیبایی زیادی می بخشد.

بندکشی صاف ساده ترین نوع بندکشی نما می باشد و به این روش صورت می گیرد که بعد از خالی کردن و تمیز کردن مکان بندکشی، درزها و شکاف ها را با ملات بندکشی پر می کنند و با ابزار ساختمان سازی مانند ماله آن را صاف و یک دست می کنند، این نوع بندکشی به صورت عمودی صورت می گیرد و دوام زیادی دارد و از نفوذ آب و گرد و غبار به دیوارها و شیارهای بندکشی شده جلوگیری می کند.

بندکشی شیب دار نوعی دیگر از روش های بندکشی می باشد که به صورت عمودی انجام نمی شود، بلکه معماران ساختمان ها باید ملات بندکشی را به سمت بیرون شیب دار کنند( البته این شیب نباید زیاد باشد)، این نوع بندکشی بیشتر برای نماهای آجری و بندهای افقی نمای ساختمان ها استفاده می شود.

در این نوع بندکشی نما ، معمار ساختمان ابتدا درزها و شکاف ها را با ملات پر می کند و بعد با استفاده از قلم های مخصوص قبل از اینکه ملات خشک شود آنها را به اندازه دلخواه حدود یک سانتی متر در مکان های مناسب می فشارد تا شیب دار شوند.

بندکشی گود نوعی دیگر از روش های بندکشی است که ملات بندکشی در آنا به شکل عمودی است و به صورت کامل به داخل نما فشرده می شود، البته معماران ساختمان ها زیاد تمایل به استفاده از این روش ندارند زیرا در جلوه ظاهری بنا هیچ تاثیری ندارد و دارای عمر کمتری نیز می باشد.

در بندکشی شیاردار نیز ابتدا درزها و شکاف ها با ملات پر می شوند و سپس با ابزار خاصی یک شکل شیاردار به صورت حرف v به مکان های بندکشی شده داده می شود، اما در نوع بندکشی لبه دار نمای ساختمان همه اقدامات بندکشی محدب صورت می گیرد اما در مرحله آخر برعکس نوع بندکشی محدب نیم دایره ایجاد شده به سمت بیرون ایجاد می گردد.

قابل ذکر است که بهترین نوع بندکشی، بندکشی محدب می باشد که هم زیبایی دارد و هم عمر طولانی تر و کیفیت بهتری دارد.

مواد و ملات استفاده شده در بندکشی نمای ساختمان

برای بندکشی نمای ساختمان باید از مواد و ترکیبات ویژه ای بهره گرفت و نباید آن را کار کم اهمیتی تصور کرد، باید از موادی استفاده کرد که استحکام و تراکم لازم را داشته باشند و به خوبی منبسط و منقبض شوند و فضای خالی بین نماهای مختلف سنگی و آجری را پر کنند و دیگر آب و گرد و غبار به داخل نما و در نتیجه دیوارها نفوذ نکند.

ملات بندکشی نما باید شامل ریز دانه هایی باشد که بتواند به خوبی تمامی پشت نماهای آجری و سنگی را به نقاط بندکشی شده متصل کند و دیگر خاصیت درز و مویی مانندی در میان آنها به وجود نیاید تا در مرور زمان آب به داخل بنا و دیوارها نفوذ نکند.

برای یک عملیات بندکشی موفق، به طور معمول از انواع ملات سیمانی، آهکی و گاهی اوقات از ملات کامپوزیتی استفاده می گردد.

انواع ملات های استفاده شده برای بندکشی نما باید به گونه ای باشند که بعد از استفاده به خوبی منبسط شوند و درزها و شکاف های نما را به صورت کامل بپوشانند.

نحوه تولید ملات های آهکی برای بندکشی نما

ملات های آهکی که برای بندکشی نمای ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد از ترکیب آهک و ماسه با سنگ ریزه هایی با اندازه مناسب به دست می آید، مقدار ماسه استفاده شده در این ملات دو برابر آهک می باشد که باید در ترکیب دوغاب اضافه شوند.

برای استحکام بندکشی نما، چنانچه از ملات آهکی استفاده شود باید تا پنج روز بندهای موجود در نمای ساختمان( چه آجری و چه سنگی) آب داده شود و چنانچه از ملات سیمانی برای این بندکشی استفاده شده باشد باید تا ده روز این آب پاشی کردن ادامه یابد و آنها را مرطوب کرد تا بندکشی به خوبی مقاومت داشته باشد.

 

نحوه تولید ملات های سیمانی برای بندکشی نما

ملات سیمانی نیز از ترکیب سیمان و ماسه به دست می آید که مقدار ماسه در این نوع ملات سه برابر سیمان می باشد و مقدار آبی که قصد داریم به این مخلوط اضافه کنیم باید بعد از زمان مناسبی به ترکیب ورز داده آنها اضافه گردد.

مهم ترین ماده استفاده شده برای بندکشی نمای انواع ساختمان ها با نماهای مختلف، سیمان اعم از سفید و یا سیاه می باشد که باید از کیفیت خوبی برخوردار باشد و بتواند تمام شیارها را بپوشاند.

البته باید این موضوع مهم را نیز در نظر داشت که در صورت استفاده از سیمان برای بندکشی نما باید عیار سیمان استفاده شده با نوع سیمانی که در ساخت ساختمان و سنگ کاری ها به کار برده شده است، یکسان باشد تا پایداری و دوام خوبی داشته باشد.

 

حوه تولید ملات های حاوی پودر سنگ برای بندکشی نما

گاهی اوقات نیز برای تهیه ملات بندکشی نما از مخلوط پودر سنگ، سیمان سفید و یا گاهی از سیمان سیاه استفاده می شود، استفاده از سیمان سفید می تواند رنگ بصری بهتری به نما ببخشد وگرنه از لحاظ نوع تهیه و کیفیت ملات، سیمان سفید با نوع سیاه هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.

زمانی که پودر سنگ به سیمان رنگی اضافه می شود می تواند مزایایی به نماهای بندکشی شده بدهد، جلوگیری از ایجاد ترک، درز و شکاف و عدم ایجاد شکاف در صورت ایجاد فشار و ضربه به نمای ساختمان می تواند از دیگر مزایای ترکیب آن با سیمان باشد.

به دلیل وجود پودر سنگ زمان چسبندگی سیمان در مدت کوتاهی انجام می شود به همین دلیل باید بعد از تهیه ملات حتما زودتر کار بندکشی نما را انجام داد تا ملات خشک و بلا استفاده نگردد.

مقدار پودر سنگ و سیمان برای تهیه ملات بندکشی باید یکسان باشد اما چون گاهی برخی از افراد برای افزایش ملات به آن ماسه نیز اضافه می کنند باید کمی مقدار سیمان افزایش یابد تا استحکام و چسبندگی ملات بندکشی از بین نرود.

قابل ذکر است که چنانچه ملات تهیه شده کمی شل تر باشد باید به آن پودر سنگ اضافه کرد و در صورت سفت بودن( همگی اینها به نظر معمار ساختمان بستگی دارد) باید دوباره به آن کمی آب اضافه کرد تا مخلوط مورد نظر تهیه شود.

بهتر است ملات بندکشی استفاده شده برای نمای ساختمان را کمی سفت تر برداشت تا در هنگام ریختن در میان سنگ ها و آجرها به راحتی به پایین نلغزد و در سر جای خود بایستد و خشک گردد.

 

عمق بندکشی در نمای ساختمان

عمق بندکشی یکی دیگر از نکات مهمی است که معماران ساختمان ها به خوبی آن را مورد توجه قرار می دهند.

عمق بندکشی در انواع نماها نیز متفاوت می باشد به طور مثال بندکشی نمای آجری و یا نمای سیمانی و سرامیکی با هم متفاوت هستند و قبل از استفاده از ملات بندکشی نما باید حتما تمام درزها و شکاف های نمای ساختمان از سنگ ریزه، آهک، انواع مواد چسبنده، گرد و خاک و دیگر مواد و زواید پاک شود تا ملات به خوبی بتواند در میان درزها نفوذ کند و مقاومت لازم را داشته باشد.

 

انواع پودرهای آماده و خشک برای بندکشی نمای ساختمان

در این میان برخی از مالکان ساختمان ها و معماران ساختمان ها ترجیح می دهند با هزینه کردن از انواع پودرهای بندکشی خشک و آماده موجود در بازار استفاده کنند تا هم روند کار سرعت یابد و هم مشکلاتی در سفتی، نرمی و یا عیار ملات بندکشی ایجاد نشود و کار سریعتر پیش برود.

استفاده از انواع این پودرها برای بندکشی نما ساده است و فقط باید آنها را با میزان مناسبی از آب مخلوط کرد و مورد استفاده قرار داد.

این پودرهای خشک و آماده بندکشی نیز دارای انواع مختلفی از قبیل پودرهای اسیدی، آنتی باکتریال، رنگی، پلیمری و.. می باشند که هر کدام دارای جنس، مواد ترکیبی و روش استفاده خاصی هستند و بیشتر برای ساختمان هایی با نوع نما و موقعیت مکانی متفاوت استفاده می شوند.

استفاده از پودرهای خشک مخصوص بندکشی نمای ساختمان بیشتر به شرایط زمانی، آب و هوایی و مکان ساختمان بستگی دارد.

پودرهای خشک بندکشی نما، ثبات حرارتی بالایی دارند و از رنگ های مختلفی تشکیل شده اند که می توان آنها را متناسب با رنگ سنگ و نمای ساختمان انتخاب کرد.

اهمیت استفاده از سیمان برای بندکشی نمای ساختمان

مهم ترین ماده استفاده شده در انواع بندکشی های سرامیکی، کاشی، آجرنما و سنگ نما، انواع سیمان می باشد.

سیمان بسیار مقاوم است و در شرایط مختلف عمر زیادی دارد، خاصیت چسبندگی بالایی دارد و از ترکیبات سیلیس، آهک و اکسیدهای مختلف در تهیه آن استفاده می شود و زمانی که نیز برای بندکشی نما تولید می شود به آن پودرهای رنگی و ترکیبات شیمیایی دیگری نیز اضافه می گردد تا استحکام آن بالا رود.

 

استفاده از رنگ ها در بندکشی نما

البته ناگفته نماند که برخی اوقات معماران برای بندکشی نما از مواد و پودرهای رنگی و افزودنی های دیگر نیز استفاده می کنند تا رنگ ملات بندکشی به نمای ساختمان زیبایی و هماهنگی بیشتری بدهد.

بندکشی سیمان می تواند با رنگ های مختلف و غلظت های متفاوت با توجه با توجه به عواملی همچون آب و هوا و شرایط ساختمان صورت بگیرد.

انواع این رنگ ها شامل رنگ های پودری سیاه، قرمز، زرد، آبی، قهوه ای، سبز و سفید می باشد که در ترکیبات هر کدام از مواد مختلفی مانند سرب، اکسید منگنز، اکسید آهن و … استفاده شده است.

ناگفته نماند که این رنگ ها با آب حل نمی شوند و برای نمایی که قصد بندکشی آن با سیمان را داریم باید حتما با نظرات کارشناسی لازم مقدار مشخصی از این پودرهای رنگی را استفاده کرد تا به عمر و دوام بندکشی نما آسیبی وارد نیاید.

البته باید دقت کرد که مقدار این پودر رنگی زیاد نباشد و خاصیت قلیایی نداشته باشد تا عمر طولانی بندکشی نما حفظ شود و اشعه های خورشید نیز به این بندها آسیبی وارد نکند.

همچنین در صورت استفاده زیاد از مقدار بیشتری از پودرهای رنگی ممکن است رنگ ملات تغییر کند و در نتیجه رنگ بندکشی دیگر آن همخوانی لازم را با رنگ نماها از قبیل آجری و یا سنگی نداشته باشد.

 

چگونگی شروع بندکشی نما با طناب بدون داربست

معمار ساختمان بعد از مشخص کردن ملات و رنگ های افزودنی باید ابتدا اقدام به خالی کردن درزها به اندازه پنج تا شش سانتی متر کند.

فرد معمار بعد از ایجاد عمق مناسب در میان سنگ ها باید با برس های خاصی درزها و شکاف های آشکار و مخفی سنگ ها را از گرد و غبار، سنگ ریزه ها، خاک ها و … صاف کند تا خاصیت چسبندگی ملات و خمیر بندکشی نما بیشتر گردد و بهتر است قبل از استفاده از مواد بندکشی سیمان، درزها با آب شسته شود و صبر کنیم تا خشک شوند تا این استحکام و چسبندگی افزایش یابند.

قابل ذکر است که برای بندکشی نمای ساختمان باید مدت زمانی را صبر کرد، بعد از سه تا چهار روز از اتمام کار نمای ساختمان و انجام مقدمات زیرسازی سنگ ها برای بندکشی، باید اقدام به بندکشی کرد.

افراد متبحر و کاربلد برای بندکشی نما ابتدا درزها و شکاف ها را با استفاده از قلم مخصوصی که ملات را روی آن می ریزند، پر می کنند و شیب مناسب را به ملات بندکشی می دهند تا آب باران از آن به راحتی گذر کند و در داخل نما رخنه نکند.

بعد از بندکشی نما باید به مدت مشخصی حدودا چهار روز تا ده روز این ملات و نمای بندکشی شده آب پاشی شود تا به خوبی مستحکم گردد.

زمان مناسب برای بندکشی نمای ساختمان

طبق تحقیقات و نظرات کارشناسان، بندکشی نمای ساختمان باید در زمان مناسبی انجام شود تا کیفیت کار بالا رود و عمر نمای بندکشی شده نیز افزایش یابد و تا سال ها نیازی به بندکشی مجدد وجود نداشته باشد.

بندکشی را باید زمانی حدودا چند روز بعد از اتمام کار نما و زمانی که هنوز ملات استفاده شده در نما و دیوارها محکم نشده است، انجام داد.

بندکشی نما نباید در هوای خیلی گرم تابستان و یا زمان برف و باران انجام شود زیرا در این صورت بندکشی موفقیت آمیز نمی باشد.

البته قابل ذکر است که برای بندکشی نمای ساختمان باید این موضوع را در نیز نظر داشت که اگر لازم شد که این کار در هوای خیلی سرد انجام شود باید در ساعات گرم روز انجام پذیرد و بندکشی را با هر وسیله ای گرم نگه داشت و برای اقدام به بندکشی در هوای خیلی گرم نیز باید بندکشی در ساعات سرد روز انجام شود و نمای بندکشی شده مرتبا مرطوب گردد تا خیلی سریع خشک نگردد و بتواند به خوبی منبسط گردد و درزها و شکاف ها را بپوشاند.

قابل ذکر است که هوای سرد و گرم (به دلیل انقباض و انبساط نامناسب ملات بندکشی) سبب از هم پاشیدن ملات استفاده شده در بندکشی نمای ساختمان می گردد و دیگر دوامی ندارد.

 

بندکشی سنگ نما

اکثر نماهای ایجاد شده برای ساختمان های امروزی از نوع سنگ های مختلف رنگی و با استحکام های مختلف می باشند، به همین دلیل معماران ساختمان ها اصولا در آخرین اقدامات برای روکاری نمای ساختمان حتما اقدام به بندکشی نمای آن می کنند.

( سنگ هایی که برای نمای ساختمان ها استفاده می شود سنگین هستند و باید حتما محکم کاری شوند)

ساختمان های نماسنگ به مرور زمان بر اثر نشست زمین، زلزله، گرم و سرد شدن هوا ممکن است نیاز به بندکشی داشته باشند چون سنگ ها آن چسبندگی لازم را به نما از دست می دهند.

بندکشی سنگ نما یکی از موارد ضروری برای استحکام نماهای سنگی می باشد و باید هر چند وقت هم بندکشی ها بررسی شوند و بعد از گذر زمان و از بین رفتن بندکشی های افقی و عمودی موجود در نمای ساختمان، تعمیرات لازم روی آنها انجام گیرد.

البته برای ترمیم نیز باید ابتدا ملات قدیمی را به خوبی برش داد و مکان را با برس تمیز کرد و سپس اقدام به بندکشی مجدد کرد تا هم بند ها استحکام لازم را داشته باشند و هم نما دید بصری خوبی داشته باشد.

یک معمار حرفه ای برای بندکشی نمای سنگی باید ابتدا نوع ملات و سیمان استفاده شده را مطابق با مصالح ساختمانی به کار رفته در ساختمان با عیار مناسبی از سیمان و با در نظر گرفتن قطر مناسبی برای سنگ ریزه های آن انتخاب کند.

افراد باید دقت کنند که مواد استفاده شده در ملات بندکشی نما شامل ترکیبات پاک و تمیزی و با قطرهای مناسبی باشند و هر گونه نخاله ساختمانی به این ملات اضافه نشود تا هم شکل ظاهری سنگ ها حفظ شود و هم عملیات بندکشی نماسنگ با کیفیت بهتری انجام گردد.

افراد کاربلد باید نوع ملاتی با ترکیبات مختلف را استفاده کنند تا مانع نفوذ آب و گذر آن به داخل نما شود، همچنین یکی دیگر از اصول مهم در هنگام بندکشی سنگ نما توجه به عمق بندکشی نما است، عمق بندکشی در نماهای سنگی حدودا 20 میلی متر می باشد تا هم روند کار خوب پیش برود و هم کیفیت کار بندکشی بالا رود.

استفاده از رنگ مناسب نیز یکی از مواردی است که معماران بندکشی سنگ نماها باید آن را در نظر بگیرند و متناسب با سنگ و مصالح به کار رفته در ساختمان از پودرهای مختلف رنگی با اندازه های مشخص استفاده کنند تا همخوانی لازم را با یکدیگر داشته باشند.

برای بندکشی نماهای سنگی باید عیار سیمان استفاده شده برای تهیه ملات را با عیار سیمان استفاده در سنگ کاری ساختمان یکسان در نظر بگیریم تا استحکام ساختمان بیشتر شود.

بندکشی آجر نما

عملیات بندکشی نمای ساختمان فقط مختص نماهای سنگی نمی باشد بلکه بسیاری از نماهای آجری نیز این کار را برای استحکام و آراستگی ساختمان خود انجام می دهند.

بندکشی نمای ساختمان های آجری عملی است که از ریختن و از بین رفتن ملات های بین آجرها جلوگیری می کند و عمر آنها را زیاد می کند.

بیشتر نماهای ساختمان وقتی قرار است با آجر کار شوند، از انواع آجرهای نسوز استفاده می کنند تا هم دوام بهتری داشته باشد و هم زیبایی و جلوه بیشتری به ساختمان بدهد.

رنگ و کیفیت خمیر و ملات استفاده شده برای بندکشی انواع آجر نسوز موجود در نماهای آجری بسیار مهم می باشد و باید به نظرات کارشناسان توجهات لازم را داشته باشیم.

اختلاف رنگ می تواند به جذابیت و زیبایی این نماها کمک کند، بدین گونه که برای بندکشی نماهای آجری که با آجرهای روشن کار شده اند از رنگ های تیره و برای نماهایی که با آجرهای تیره نماکاری شده اند از رنگ های روشن مخصوص ملات بندکشی استفاده کرد.

در این میان وقتی از این تضاد رنگ برای بندکشی استفاده می شود، کیفیت و تمیزی کار بسیار چشمگیر می باشد و باید کار آجر نما و بندکشی آن با حوصله انجام شود.
ملات بندکشی نما که برای نماهای آجری استفاده می شود باید دارای دانه های ریزی از سیمان و دیگر مواد باشد تا در طی گذر زمان درزهای ریزی ایجاد نگردد و آب و رطوبت به داخل دیوارها نفوذ نکند.

بندکشی نماهای آجری بسیار حائز اهمیت است و باید توسط افراد ماهر انجام گیرد تا تمام نکات بندکشی ساختمان و نماهای آجری در نظر گرفته شود زیرا اگر نکات آن مورد توجه نگیرد به مرور زمان نماهای آجری آسیب می بینند و از بین می روند.

ملاتی که برای بندکشی نماهای آجری مورد استفاده قرار می گیرد بهتر از انواع پودرهای خشک سیمانی آماده شده باشد زیرا بسیاری از این پودرها مختص نماهای آجری تولید می شوند تا کار به راحتی و با کیفیت بهتری انجام شود.

این پودرها که برای بندکشی نماهای آجری مورد استفاده قرار می گیرد دارای مواد پلیمری و ضد اسیدی، افزودنی های معدنی، مواد مقاوم در برابر مواد شیمیایی و رطوبت نیز می باشند تا استحکام و چسبندگی میان آجرها را نیز بیشتر کند و کیفیت کار بندکشی نمای آجری بالا رود، همچنین با این پودرها مقاومت این بندکشی و عمر آن زیاد می شود و انعطاف پذیری های بالایی در آن ایجاد می گردد.

عدم ایجاد شوره، عدم تغییر رنگ، آماده سازی سریع و خاصیت کشسانی بالا از دیگر مزیت های استفاده از پودرهای آماده برای بندکشی کردن نماهای آجری می باشد.
عمق بندکشی نما برای نماهای آجری حدودا 15 میلی متر می باشد، قطر سنگدانه های موجود در ملات بندکشی نیز باید از یک میلی متر کمتر باشد تا به خوبی انجام شود و تمامی انقباظ ها و انبساط های بندکشی در نظر گرفته شود.

شروع کار بندکشی برای این نماها باید حدودا دو هفته بعد از اتمام کار نما باشد، در این زمان نما و ملات استفاده شده در آن محکم و خشک می شود و سپس با استفاده از ملات مناسب بندکشی و در نظر گرفتن عمق معینی اقدام به بندکشی آجرنماهای مختلف می کنیم.

در نماهای آجری نیز مانند دیگر نماها ابتدا باید زیرسازی های بندکشی انجام شود و قبل از آن نیز باید از استحکام نمای آجری ساختمان اطمینان داشت.

همچنین قابل ذکر است که برای اقدام به بندکشی نما با کیفیت باید در هنگام نماکاری ساختمان با آجر، قبل از نصب آجر محل نصب آجر تمیز و مرطوب باشد و حدود دو تا سه سانتی متر ملات در پشت آجر قرار بگیرد تا کاملا محکم کاری شود و بندکشی هم با کیفیت بهتری انجام شود.

ملات آماده شده برای بندکشی آجرنما را باید دو تا سه دقیقه ورز داد تا مواد آن با یکدیگر ترکیب شود و مدتی آن را رها کرد تا استراحت کند و سپس از آن استفاده کرد البته در این مدت باید از رسیدن انواع آلودگی ها به آن جلوگیری کرد تا رنگ و کیفیت آن تغییر نکند.

قبل از بندکشی نما نیز باید تمام شیارها را مانند دیگر بندکشی های نماهای ساختمان ها تمیز کرد و گرد و خاک ها و شن ریزه ها را از روی آن پاک کرد تا ملات به خوبی قابلیت چسبندگی به میان آجرها را پیدا کند و در جای خود مستحکم باشد.

بندکشی آجرنما را باید توسط قلم ها و برس های مخصوصی انجام داد، در این اقدام معمار و استادکار برای بندکشی، ملات را روی قلم خود می ریزند و آن را در شیارهای آجری قرار می دهند و ضمن این کار به این ملات شیب و شکل مناسبی نیز می دهند تا آب در میان آن نماند و به خوبی گذر کند.

قابل ذکر است که برای بندکشی نما انواع ساختمان های آجرنماها بسیاری از افراد نیز از سیمان و سنگدانه های ریزی استفاده می کنند که خودشان در طی عملیات ساختمان سازی آن را آماده می کنند، البته همانطور که ذکر شد استفاده از پودرهای آماده ای که بر پایه سیمان می باشند هم به صرفه تر می باشد و هم دغدغه کمتری برای تهیه آن برای افراد پیش می آید.

از خواص بندکشی آجرنما می توان به مقاومت این ساختمان در برابر اشعه های خورشید، انواع رطوبت و آب، چسبندگی مواد و جلوه و زیبایی آن دوچندان آن اشاره کرد.

همچنین باید این موضوع را نیز در نظر داشت که مصرف آب برای تهیه ملات باید با توجه به عمق بندکشی ساختمان و شیارها در نظر گرفته شود، در نماهای آجری برای تمیز کردن دور تا دور آجرها بعد از بندکشی، نباید از آب استفاده کرد و بهتر است از گونی ها و پارچه های کمی مرطوب استفاده کرد تا به بندکشی آجرنما و آجرهای استفاده شده در نما آسیبی وارد نشود.

قابل ذکر است که بندکشی نما مانند هر کار دیگری در ساختمان سازی نیاز به افراد کاربلد دارد و نباید آن را اقدامی ابتدایی و کم اهمیت در نظر گرفت، استفاده از افراد متبحر در بندکشی ساختمان، می تواند به انجام درست ریسمان بندی، تمیزی و مرتب بودن بندکشی، کیفیت کار در گذر آب و دادن شیب مناسب به آن و سرعت انجام کار بینجامد که همگی این موارد نیز به زیبایی نمای ساختمان کمک می کنند.

بندکشی سیمان بقل کار و نماو پاسیو

سیمان یکی از موارد مهم و ملات های اصلی مورد استفاده در بندکشی ساختمان ها با نماهای مختلف می باشد، مقدار و عیار سیمان استفاده شده برای بندکشی نما بر حسب کیلوگرم در متر مکعب محاسبه می شود و با توجه به نمای ساختمان تعیین می گردد.

برای بندکشی سیمان باید مقداری دوغاب و دیگر مواد رنگی و پلیمری را به آن اضافه کرد تا از منظر کارایی و زیبایی در سطح بالایی قرار بگیرد.

اما گاهی اوقات نمای خود ساختمان ها سیمانی می باشد و بعد از مدتی دچار ترک خوردگی و ریزش می شوند که می توانند مشکلات زیادی ایجاد کنند به همین خاطر اغلب افراد هر چند مدت به بندکشی سیمان می پردازند تا این مشکلات رفع شود.

استفاده از سیمان در اکثر نماها رواج دارد و عمومیت زیادی یافته است، البته برخی از افراد که برای نماهای ساختمان از سیمان استفاده می کنند بر این تصورند که دیگر نیازی به بندکشی نما ندارند که در این حالت در بسیاری از موارد حتی اگر از بهترین سیمان هم برای نمای ساختمان استفاده شده باشد نیاز به بندکشی وجود دارد تا نما خیلی زود آسیب نبیند و طول و عمر آن بالا برود و زیباییش حفظ شود.

نمای سیمانی ساختمان ها دارای زیبایی های زیادی می باشد و بسیار یک دست می باشند، نماهای سیمانی ساختمان ها اصولا با سیمان سفید کار می شوند و در ترکیبات آنها از آب و چسب، پودرهای رنگی، مواد معدنی، مواد آلی و … نیز استفاده می گردد تا هم شکل ظاهری بهتری داشته باشند و هم مقاومت خوبی در مقابل نشست ساختمان از خود نشان بدهند.

در ساخت نماهای سیمانی و بندکشی آنها، اصولا معماران کاربلد ساختمان ها از بهترین مواد بندکشی استفاده می کنند، آنها در ترکیبات خود از بهترین سیمان و انواع چسب ها استفاده می کنند تا درزها و ترک ها بسته شود و تا سال ها دیگر نیازی به بندکشی سیمان وجود نداشته باشد و در مقابل باران مقاومت داشته باشد.

نماهای سیمانی دارای انواع مختلفی می باشند و ممکن است برخی از آنها بعد از اتمام کار نیاز به بندکشی داشته باشند که به همین خاطر باید بعد از عملیات زیرسازی به خوبی این بندکشی نما را انجام داد.

 

بندکشی نما در شهرهای مختلف ایران

عملیات بندکشی نمای ساختمان ها، در بسیاری از شهر های ایران صورت می گیرد اما بندکشی نما در کرج و بندکشی نما در تهران جزء یکی از کارهای پایانی ساختمان سازان می باشد که از درجه اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

اهمیت این کار در این شهرها به دلیل وجود ساختمان های متنوعی می باشد که از نظر زیبایی ظاهری با یکدیگر رقابت می کنند، بندکشی نمای ساختمان بسیار زیاد می تواند در این مقوله نقش آفرینی کند و البته نباید از مزایای دیگر آن که مرتبط با عمر نمای ساختمان و استحکام آن باشد غافل شد.

زمانی که معماران کاربلد و با تجربه در بندکشی نمای ساختمان از رنگ های مناسبی که با نوع نمای ساختمان همخوانی دارد استفاده کنند و در کنار آن از بهترین مواد برای بندکشی بهره ببرند، مطمئنا یک بندکشی با کیفیت را انجام می دهند که از هر لحاظ می تواند حرف اول را بزند.

چگونگی انجام بندکشی نما در شهرهای بزرگ

بندکشی نما در کرج و تهران به دو صورت انجام می پذیرد، در برخی از نماها عملیات بندکشی به صورت دوبند و در برخی از نماها به صورت چهاربند با طناب انجام می پذیرد.

در روش دوبند بندکشی نمای ساختمان فقط به صورت طولی انجام می شود اما در روش چهاربند، بندکشی به صورت طولی و عرضی صورت می گیرد که استحکام بیشتری دارد، در این حین معماران ساختمان ها سعی می کنند شیب ملات استفاده شده در بندکشی را به گونه ای تنظیم کنند که آب و باران به راحتی از میان آنها گذر کند و در جایی جمع نشود و به داخل نما و دیوارها رخنه نکند.

همچنین قابل ذکر است بندکشی نما در تهران و کرج گاهی به صورت راپل یعنی بدون داربست و با استفاده از طناب انجام می پذیرد که این کار فقط توسط افراد با تجربه و کسانی که از کار در ارتفاع نمی ترسند و در آن مهارت دارند، انجام می شود.

در اینجا این سوال پیش می آید که این چه کاری است استفاده از داربست بسیار راحت تر است و امنیت بیشتری برای معمار دارد، باید بگوییم که در بسیاری از ساختمان های قدیمی استفاده از داربست امکان پذیر نمی باشد و باید از این روش بهره گرفت.

همچنین در این شهرها به دلیل تعدد ساخت ساختمان ها و قرار گیری در زمین نامناسب، بعد از مدتی نمای آنها دچار ایجاد درز و شکاف ها می شود، به همین دلیل بسیاری از شرکت های ساختمان سازی برای بندکشی نمای ساختمان از چسب های نانو و ضد آب( ترکیب چندین چسب و مواد شیمیایی دیگر)استفاده می کنند.
ناگفته نماند که در شهرهای بزرگ به دلیل کمبود فضا، تعدد ساختمان ها و نوع شرایط جوی باید حتما نوع ملات، روش و نوع بندکشی نما را با دقت تعیین کرد تا بعد از مدتی کوتاه دوباره نیاز به بندکشی مجدد نداشته باشد.

 

بندکشی نمای ساختمان با طناب بدون دربست در تهران و کرج

 

قیمت بندکشی با طناب و بدون داربست بستگی به اندازه دارد که شما باید عکس را برای ما ارسال کنید و ما قیمت قطعی را به شما اعلام کنیم.

بند کشی نمای ساختمان ، اولین مرحله بعد از چیده شدن آجر های نمای ساختمان یکدست و منظم شدن کل نما می باشد.برای این کار لازم است که بین شیارهای موجود دربین آجرهای نما بند کشی شود تا شکل ظاهری ساختمان بهتر و زیباتر شود.

در بند کشی نمای ساختمان باید از مواد با کیفیت( ملات) استفاده کرد تا از نفوذرطوبت از بند کشی نمای ساختمان جلوگیری شود، به همین علت از ملات دانه ریز و قوی استفاده می شود.

عمق کار بند کشی نمای ساختمان برای ساختمان های با نمای آجر 15 میلیمتر می باشد.مقدار اندازه و معیار (عیار)ملات در بند کشی نمای ساختمان در حدود 400 کیلوگرم برای هر متر مکعب می باشد.

بند کشی نمای ساختمان

بند کشی نمای ساختمان ، اولین مرحله بعد از چیده شدن آجر های نمای ساختمان یکدست و منظم شدن کل نما می باشد.

برای این کار لازم است که بین شیارهای موجود دربین آجرهای نما بند کشی شود تا شکل ظاهری ساختمان بهتر و زیباتر شود.

در بند کشی نمای ساختمان باید از مواد با کیفیت( ملات) استفاده کرد تا از نفوذرطوبت از بند کشی نمای ساختمان جلوگیری شود،

به همین علت از ملات دانه ریز و قوی استفاده می شود. عمق کار بند کشی نمای ساختمان برای ساختمان های با نمای آجر 15 میلیمتر می باشد.

مقدار اندازه و معیار (عیار)ملات در بند کشی نمای ساختمان در حدود 400 کیلوگرم برای هر متر مکعب می باشد.

بند کشی نمای ساختمان به دو صورت می باشد:

بند کشی نمای ساختمان به صورت طولی

در بعضی از ساختمانها نمای آجر به صورت دو بند می باشد که در این مواقع بند کشی نمای ساختمان فقط به صورت طولی انجام می شود.

بند کشی نمای ساختمان به صورت طولی و عرضی

در تعدادی از ساختمان های دیگر بند کشی نمای ساختمان چهار بند وجود دارد که بند کشی نمای ساختمان به صورت طولی و عرضی انجام می شود.

نکته مهم در بند کشی نمای ساختمان اینست که شکل بند کشی نما باید به صورتی انجام شود که سریع رطوبت خود را از دست بدهد و همچنین بعد از پایان کار بند کشی نمای ساختمان با یک برس سیمی محل بند کشی تمیز شود.

زیبایی نمای ساختمان پس از بند کشی

نکات مهم دربند کشی نمای ساختمان

قبل از نصب آجرها محل اتصال آجرها روی دیوار باید مرطوب باشد.
حداقل و حداکثر فاصله برای ریختن ملات در پشت آجرها 2 تا 4 سانتی متر می باشد.
دمای پایین اجرای بند کشی نمای ساختمان را سخت تر می کند،بهتر است هنگام کار دما بین 10 تا 35 درجه سانتیگراد باشد. چون سرعت سفت شدن مواد موجود بند کشی نمای ساختمان با کاهش دما کم می شود.
ملات درست شده برای بند کشی نمای ساختمان باید چند دقیقه ورز داده شود.
بهترین زمان استفاده از ملات برای بند کشی نمای ساختمان 2 تا 5 ساعت بعد از تهیه آن می باشد.
هرگز از دستمال مرطوب برای پاک کردن باقیمانده های بین شیارهای دیوار استفاده نکنید.
بعد از 2 ساعت از پایان کار بند کشی نمای ساختمان از برس برای تمیز کردن استفاده کنید.
ماسه و آب مورد استفاده در ملات بند کشی نمای ساختمان باید مواد آلی نداشته باشد.

اجرای بند کشی در نما

بند کشی نمای ساختمان با طناب

گاهی اوقات پس از گذشت زمان نمای ساختمان ریزش کرده و یا آسیب می بیندکه باعث تلفات جانی و مالی بسیاری می شود و یا اینکه شکل ساختمان به صورتی است که نصب داربست علاوه بر هزینه بر بودن به آسانی ممکن نیست.

برای راحتر شدن اینکار از روش جدیدی بدون استفاده از داربست و با کمک طناب استفاده می کنند.

به این روش راپل یا روش دسترسی با طناب گفته می شود. در بند کشی نمای ساختمان با طناب افراد با تجربه که آشنایی کافی از کار در ارتفاع و کار در نمای ساختمان دارند استفاده می شود.

بند کشی نمای ساختمان با طناب از کارهای بسیار تخصصی می باشد پس بهتر است در این کار حتما از افراد و شرکت های با تجربه استفاده کنید.

بند کشی و تعمیر نما با طناب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *